Vobblerförbudet äntligen över!

20131016_154303
Igår hävdes det fyra månader långa vobblerförbudet i Indalsälven och jag var förstås med på tåget. Direkt efter jobbet petade jag ut båten och kort därefter satt första fisken. En lax visade sig rätt snart i ytan och efter en hel del fightande så kunde jag landa min första fisk på Scatterrap. Därpå följde ett par timmars bra fiske med många brutala hugg och fighter mellan hopp och förtvivlan. Alla stockar som ligger kvar efter flottningen utgör fina fiskeplatser men lika bra som de är för fisken lika dåliga är de för fiskaren då den är oerhört lätt att fastna i dem med förlorad fisk som resultat. Jag körde med Sufix fluorocarbon 0.35 i spets och just det är räddade nog fisken på bilden som valde en väg mellan stockarna som med en ”vanlig nylon” garanterat resulterat i förlorad fisk och bete.
 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide