En strålande dag !

20131116-161901.jpg

Gårdagens rådsmöte inför helgens fiske hade tre frågor på agendan, gäddfiske från båt, Idmete eller pimpelfiske efter abborre. Församlingens enade svar blev pimpelfiske ( församlingen bestod i detta fall av mina två äldsta barn Oscar och Amanda ).

Nåväl, blev lite pyssel med att spola på ny lina på pimpelspöna och byta skär på isborrarna. Linan vi valde blev den jag hårdtestade förra säsongen, Sufix Ice Magic Red, bästa isfiskelinan jag provat.

Här en bra länk hur ni säkert byter skär på er Mora Nova isborr.
Byta skär

Vi gav oss av fem mil nordvästlig riktning och 450 m högre över havet än Orsa, med i bilen var också min materialförvaltare Anders ”Laxen” Axelsson och legenden Lars Gullstrand.

Vadet mellan Oscar och Amanda var 20 kr för första fisken , största fisken och flest i antal. Oscar med SM-meriter tjuvstartade med första fisken innan vi andra hade börjat. Amanda spurtade hårt i antal men fick se sig slagen med en abborre, naturligtvis slog hon oss alla med att fånga den största.

20131116-165902.jpg

Detta är för mig en alldeles perfekt fiskedag. Kom ihåg när ni ger er ut på isarna, isdubbar är obligatoriska och prova er fram när det gäller nyisar.
Borra alltid fast isborren när ni borrat klart .

Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide