Hårda bud !

IMG_0902
Helgens planerade ismete blev inställt då Sven ställde till med lite oreda här, att ismeta då temperaturen ligger nedåt -18 grader gynnar varken fiskaren eller fisken om man nu som jag vill returnera fångsten. Föregående helg var det dock full aktivitet på hela familjen.
På lördagen blev jag förpassad som coach och tävlingsledare, den andra deltävlingen av Härje-Dala-Hälsingecupen skulle genomföras på Tallsjön norr om Noppikoski. Ett arrangemang som för många av deltagarna innebär stor prestige att placera sig högt. Min roll blev att borra hål och supporta barnen, härligt att se när en sjuåring klarar av att borra hål själv med Novan (kort spiral) utan problem, tänk om jag hade haft en sådan vid den åldern.
Snart treåriga Sebastian fick också göra sina första ryck med pimpelspöet och storebror Oscar kämpade på under tävlingen.
De som fiskade bäst denna dag använde mormyska som är en väldigt bra metod då fisken inte är aktiv, agna gärna med fjädermygglarver. Detta bete är mycket effektivt tröga dagar.

IMG_0911
På söndagen gav sig Team Storm iväg mot Gryveldammen norr om Älvdalen, denna sjö är reglerad och kan ge segervikter vid pimpeltävlingar på allt mellan 2-15kg. Nu kunde jag även själv deltaga och var väl den i vårat resesällskap som var mest taggad. När vi klev ur bilen vid startplatsen konstaterade man faktum att detta blir en tuff dag, orkanvindar hade dragit in på högre höjder. Vi kom överrens att om fisket var dåligt så kunde vi avbryta tidigare.
När närmare 45 minuter gått på tävlingstiden där jag och Oscar hittat lä i en vik och tre abborrar låg i min påse fanns bara två saker att göra, ge upp eller kasta sig ut i vinden och kämpa. Vi valde det senare alternativet, jag hade lyckan att hitta ett område med huggvillig abborre och vägde in 6,8 kg för en andraplats och Oscar vann juniorklassen.
Det var två mycket slitna killar som kom in i värmen hemma.
Jag fiskade med en liten vertikalpirk med en blåglitterfärgad trekrok under, denna färg fungerar väldigt bra om ni fiskar i humusrika (mörka) vatten.
IMG_0908
Nu hoppas jag temperaturen tillåter ismete kommande helg, annars drar vi på någon pimpeltävling.

Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide