Mina Vätternfavoriter för laxtrolling

Alla vi fiskare har favoritbeten som oftast ger mer fisk än andra
EOS58373
Själv så har jag har ett bete som har hängt med länge, så länge att det inte ens finns i handeln att köpa och har blivit bortglömt i samband innehållet i betesboxarna växer . Nu blev jag påmind om ett gammalt bete av Jimmy i Team Vadstena, han messade tidigare i höstas om ett bete som han fått mycket lax på. Det var en gammal Rapala Orginal i färgen MN, en vobbler som jag visste fanns någonstans bland alla gamla beten, frågan var bara var? Efter lite letande så hittade jag den i min sons fiskelåda. Nu blev det byteshandel på hög nivå för han ville inte lämna ifrån sig nått som jag gett honom utan få nått tillbaka, fem vobbler mot en blev ett bra byte.
EOS58314
Ett nytt bete som kom i år som jag kan rekommendera för Vättern är Rapala X-rap Countdown som finns i två storlekar 5 och 7 cm och många läckra färger bla Olive Green, Ayu och Rainbow Trout
_MG_0919-2-lax
Min största lax i Vättern som jag fått i år tog jag i början av januari och den vägde 9,6 kg och lurades till hugg på en Rapala Ultra Light minnow
EOS58366
Några andra bra beten som jag ofta använder är vanliga X-rap i storleken 6 och 10 centimeter samt nya Scatterrap countdown som finns i Svenska butiker nästa år

//Stefan Källström

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källstrom