Kontraster !

Mete i  Januari 001

Förra helgen deltog jag på två pimpeltävlingar mellan Orsa och Sveg där vi var arrangör för en av dom,hela 164 st deltagare ställde upp på våran tävling.Istjockleken var ungefär 25-30 cm och en hel del snö, dock inte på isarna.När man sedan kommer ner till Orsa råder barmark och höstlikt klimat, visserligen har vi is även här men då på mindre skogsjöar.

Fick information av en klubbkompis att han provat att meta i Ore Älv och även lyckats fånga några fiskar, tror nog aldrig att någon kunnat prova detta under Januari månad någonsin.Inspirerad av nyheten var jag bara tvungen att prova själv, feederspöet var färdigtacklat sedan hösten så det var bara att ge sig iväg.

Blandade ihop en påse av Dynamite Baits Silver X Feeder och boostade med Liquid XL Scopex av samma märke. Bete fick bli maggot samt smaksatta majskorn från Dynamite.Strömmen var ganska kraftig så det krävdes en feeder på 100 gr för att ligga stilla.Och faktiskt tog det inte långa stunden förrän första iden satt på kroken.Under de två timmar jag fiskade fick jag sju fina idar, ett historiskt fiske under denna månad och en häftig upplevelse.

Nu återgår vädret till det mer normala igen och jag hoppas det fryser till så vi hinner pimpla lite lake innan månaden är över.
Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide