Skreifisket på Söröya närmar sig

Nu är det bara 5-6 veckor kvar sedan kommer det att ramla in goa rapporter från skreifisket i Nordnorge ,något som alla inbitna havsfiskare borde få chansen att prova på.
Som många känner till så var det ett helt magiskt skreifiske utanför SÖRÖYA förra året , men vad inte många känner till är att jag har varit i kontakt nyligen med yrkesfiskare på plats och dom säger att det är lika galet som i fjol alltså mängder med SKREI. Bästa sättet att bedriva fisket efter denna lekvandrande torsk är att fiska den med stora   (STORA)  jiggar det blir då oftast skonsamma krokningar och fisken kan på ett mycket bra sätt återutsättas och fortsätta med sina bestyr. Man skall även tänka på att låta SKREIEN få en chans att tryckutjämna innan man tar den helt upp till ytan och lämpligaste sättet tycker jag är att sluta veva hem den så fort men ser den nere i vattnet gärna 8 – 10 meter ner och där låter man den  ”bubbla” av sig, när den slutat med detta så tar man upp den och krokar loss och återutsätter den . Man blir förvånad över med vilken fart den simmar iväg med vi rätt behandling. I möjligaste mån tillämpas  CnR men givetvis tar man någon matfisk med sig .
IMG_4872
_MG_1565-2
På Sörvaer gjestehus och Nordic sea angling har vi satsat hårt på CnR men givetvis klarar inte all fisk av att överleva utan flyter upp till ytan , DÅ tar vi upp den och blödgar den omedelbart (Man skär halsen av den) tar med den till land där vi har ett plastkar , där hamnar denna fisk och yrkesfiskrna eller sjöräddningen tar hand om den vilket innebär att allt tas tillvara på bästa sätt. Som en liten avslutning om SKREI-fisket kan jag nämna att största Torsken förra året (2013 ) på spö vägde hela 47 kg. samt att yrkesfiskarna nästan varje år tar 50+ torskar. Men före det så har vi Båtmässan i Göteborg att bevista och där kommer man att börja och ladda för den kommande säsongens olika bravader inom båt och fiske.
//Ralph Bengtsson

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson