Comeback !

20140215-180912.jpg

Nu förstår jag hur skidåkaren Johan Olsson kände sig efter sitt OS-silver. Årets isfiskesäsong har haft många prövningar med dåliga isar, inställda tävlingar och i familjen har härjat magsjuka och senaste veckan låg jag själv i kuvös med influensa.
Var på benen igår och bestämde mig för att försöka deltaga på våran andra kvaltävling inför SM 2015. Är otroligt nöjd med en andraplats i serien med 6,7 kg vilket borgar för en bra chans att kvala in, min klubbkompis Anders Axelsson som fiskat väldigt bra under säsongen segrade på 7,1 kg.
Tävlingen fiskades på Nässjön i Älvdalen, här råder full vinter med 30 cm is och ungefär lika tjockt snötäcke. Fisket var väldigt varierande för min del med vertikalpirk och färgad trekrok, samt tafsfiske med en blåfärgad myska agnad med s.k lyspinky och fjädermygglarv.
Våran fiskeklubb Ovansiljans SFK har inför denna säsong köpt in en ny klubbdress, noterade att flera andra klubbar valt Geoff Andersson med Dozer 4 som jacka och Urus 4 som byxa.
Konstaterar efter dagens hårda prövning i 10 s/m och blötsnö att jag och många andra ger kommentaren, kanonbra!
Plagget är 100% vattentät, 100% vindtätt, bra andningsförmåga och väldigt bra placerade fickor med tanke på fiske. En annan detalj som jag uppskattade idag var de inbyggda fingermuddarna som gav skön värme till händerna under fisket.
Svenska Mästerskapet i pimpelfiske som skulle ägt rum nästa helg på sjön Runn och Ösjön i Falun/Borlänge är som många vet inställt och kommer att arrangeras nästa år i slutet av Januari, ett klokt beslut av arrangörerna då väldigt osäkra isar sätter stopp.
Nu dunderladdar jag inför Nordiska Mästerskapet som går i Norge 14-15 Mars, en tävling som jag aldrig varit högst upp på pallen individuellt men haft lyckan att varit delaktig i guldmedalj i herrlag och det som är viktigast, Nationstävlingen !
Sköt om er och tag det lugnt på isarna, mer rader kommer snart .
Hae’t Gött !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide