Otroliga mängder med skrei säger yrkesfiskare på Söröya

claes 1Jag har pratat med flera yrkesfiskare här på Söröya och alla är helt eniga det är mycket fisk att se på ekoloden. De menar att det finns ingen anledning att tro det blir mindre med skrei detta året och om man kollar när båtarna kommer och lossar så förstår man att dom är nöjda med dagarna. Det har även kommit upp fläckig havskatt mellan 10 och 20 kg. Det är väl dom flestas dröm att få fånga en sådan även en hel del hälleflundra landas dock inga jättar men upp till ca: 30 kg. Själv håller jag på med att försöka komma iordning med en del grejor som novemberstormarna förstörde och jag kan väl säga att så fort bara en chans ges till mig skall jag ta mig ut och bända lite storskrei .Lägger ut en bild på Claes Pålsson från nästan på dagen ett år sedan med sin 23 kg. tunga skrei. Nära nu.

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson