Ett Unikum !

20140330-221423.jpg

När man passerar Ramsjö i Nordligaste Hälsingland kommer man till en liten by som heter Bergsjö, här arrangeras sedan 19 år tillbaka en fantastisk pimpeltävling. En stor anledning att denna tävling samlar 4-600 deltagare varje år är ett alldeles otroligt prisbord som två eldsjälar ligger till grund för.

20140330-222146.jpg

Har själv haft den stora äran att vinna tävlingen en gång när 630 deltagare stod på startlinjen, dagens tävling samlade 451 st och jag är väldigt stolt att placera mig på femte plats.

I år hade dock arrangörerna varit tvungna att flytta tävlingen till ett helt nytt vatten, spännande ! Hade en svår start då jag valde ett område där det visade sig vara väldigt grunt. Efter en stund hade jag lyckan att träffa på ett hål med huggvillig abborre, problemet var dock att när jag skulle försöka borra ett nytt hål så fanns det inget utrymme inom 5-femetersregeln då det fanns ännu fler huggvilliga deltagare !

Bara att besöka fri yta på sjön, lyckades dock hitta ett gäng hungriga mörtar på slutet som gav mig 4,8 kg, segraren bärgade in 5,6 kg. En tajt tillställning !
Fiskade mestadelen med tafs 10-15 cm och agnade med liten maggot och fjädermygglarv.

20140330-224009.jpg

Finns lyckligtvis massor med is kvar här som jag faktiskt tror borgar till fiske efter påsk, nästa helg ligger jag lite lågt MEN återkommer.

På med isdubbarna och skärp isborren och skicka upp båten på land. IS är bäst!

Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide