Stora och många Torskar

Nu har invasionen av skreien börjat på allvar här på Söröya , under den sista veckan har det fångas en sådan mängd och storlek så det finns inte bläck nog i min dator att skriva om allt. Som många vet så har jag förmånen att sitta på första parkett när skreien går till och det sker i detta nu igår landades det över etthundra (  100  )  torskar som vägde 20kg. + och detta fördelades på hela 22 gubbar. Fisket börjar nu bli helt galet och man tror stundtals att det inte är sant.Jag var själv ute en kort tur idag och fick ett gäng fina bitar med 20+ i topp , det är lätt ibland.Och även denna dag så var det en guldfärgad stormjigg på 385 gram som torskarna gjorde allt dom kunde för att slita den i stycken.På kortet  så ligger det en drömfångst , ni kan ju lura på vad den väger , en ledtråd: den som ligger närmast kameran är en 20 kg.+ .OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson