Storm Seeker Shad, världens bästa bete!?

Hej! Idag var jag ute med Niclas Wedlund och Egron Nilsson på gäddfiske, och bra gick det! Vi landade 36 gäddor, hade närmare 70 kontakter gissar vi (totalt med allt) – och fick även en stor gädda! 

Fiskeguide Mikael Puhakka, www.fishguide.seYes, idag blev det en skön dag på sjön trots hårda och kalla vindar! Fisket gick bra trots kalla nordanvindar, fullmåne och kallras, vi hade ett tag grymt mycket hugg och efterföljare men många vände vid båten – speciellt på sena eftermiddagen när solen stod lågt! Vi landade 36 gäddor, och jag törs nog lova att vi hade lika många till som vi missade och som simmade efter betet (närmare 65-70 gäddor kanske), samt en havsöring som visade intresse! Ett tag hade jag ett litet stim med gäddor efter mitt bete, och det är inte ofta man ser detta! Nille hade säkert 10 kast på raken med gädda/kontakter på varje kast! Och ett tag drog Egron gädda/kontakter på löpande band! Även jag hade jättebra fiske med många kontakter/hugg på löpande band! Betet som utan tvekan fiskat klart bäst för mig är Storm Seeker Shad jiggen, ett ”måstebete” i min fiskelåda som sportfiskeguide! Betet är i mina ögon ett av världens allra bästa beten, kanske det bästa som någonsin tillverkats!? Intressant var att vi hittade fisken fläckvis, och bästa djupet var på ca 1-2,5 meter djupt vatten! Dagens fisk (se bild) valde mitt Storm Seeker Shad bete (såklart), en kanonfin gäddmadam som högg så det dånade i spöt! Spöt som jag fiskade med var förövrigt ett Shimano Yasei STC Monster, ett galet trevligt gäddspö som jag rekommenderar varmt! Spöt är 4 delat, men det märker man inte på något sett av när man fiskar! Jag kan VARMT rekommendera detta spöt för er som gillar ett lätt, snabbt, och jätteskönt spö – och som klarar tunga beten! Dessutom är det snyggt (vitt) och 4-delat för dom som reser mycket, känn på spöt – ni kommer att älska det!

Några dagar tidigare var jag förövrigt ute med Jesper Norell och filmade gäddfiske, vi drog över 30 gäddor och samtliga utom en gädda tog på Storms Seeker Shad – vilket kalasbete!! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Bokning/info: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer