Ups and downs !

20140324-215812.jpg

Vilken helg det har varit, vissa medlemmar i ProGuide glassar runt på mässa medan andra arbetar.

Älvdalsnappet !
En tävling som jag vann för 22 år sedan, tror jag har fem andraplatser efteråt, tävlingsvattnet är Nässjön i Älvdalen. 4000 kr är förstapriset till högsta vikt oavsett klass och detta år var det deltagarrekord så det small om det.
En sjö med klart vatten som fiskas bäst under vintertid med snö på sjön. Sjön blir mer svårfiskad på våren då snön försvinner.

Vertikalpirk med färgad trekrok under fungerar bra när det är snö på sjön men senare är det pirk med tafs som gäller. Min fiskeplats som jag valde och aldrig vunnit på ligger 5 km från starten och det satsade jag på även detta år. Med 215 deltagare hade jag lyckan att äntligen vinna på en sjö man vet för mycket om.

Att förlänga avståndet mellan pirk och bete kan i vissa vatten fungera utmärkt när ni fiskar tafs under pirken. Mina favoritbeten är pinkeis, maggot och fjädermygglarv.

Kändes skönt att färdas några mil hem efteråt och och ladda inför nästa dag, OS -pimpeln stod på programmet. Denna tävling är jag själv tävlingsledare för och arenan är Storhamrasjön i Orsa Finnmark. En fantastiskt sjö som kan leverera väldigt bra vikter om man kommer på rätt ställe. Även här blev det nytt rekord med deltagare.

På denna sjö fiskar vi uteslutande vertikalpirk med färgad trekrok under, när man väl hittar abborren så hugger den direkt och är väldigt aggressiv.
Efter att ha totalt avverkat närmare två mil på sjön och hittat fisken sista timmen så blev det ridå ner denna dag. Min fiskepolare Jesper Dyberg hade dock flytet och vann komfortabelt.

Grattis Jesper !

20140324-225629.jpg

Efter denna helg har jag ont i varenda muskel och laddar för nästa då en av Sveriges största tävlingar skall avgöras.Hedsjöpimpeln i norra Häsingland erbjuder ett fantastiskt prisbord och deltagarantalet brukar ligga på 4-600 st, det året jag vann var det 630 st. Detta år kommer det dock att fiskas på en helt ny sjö, spännande !

Rader kommer, Hae’t Gött !

Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide