Galet, 82 st gäddor!!

GRYMT FISKE!!! Nyligen hade jag endast 1 st kund i Quintrexbåten på gäddfiske, och helt galet bra gick det! Vi landade 82 st (!!) gäddor, och grymt många dubbelhugg fick vi, bästa dubbelhugget var när 2 stora madammer nappade samtidigt, se bild! Av 82 st gäddor så drog vi 76 st gäddor på superbetet: Storm Seeker Shad!!

X1 B 2X5 B 2

X9 B 2

Yes, idag hade jag en helt galen fiskedag med min gäst (Daniel Lindberg) som bor i närheten av mig. Vi hade ett kalasfiske på två fiskeområden under dagen, och ruskigt många dubbelhugg fick vi (vi var ju bara 2 man ombord)! Många av gäddorna var dessutom mycket feta och fina, och väldigt få av gäddorna var små under fiskedagen! Totalt fick vi 6 st stora gäddor, och ruskigt många av gäddorna vägde över 4 kg. Antalsmässigt var 82 st gäddor helt galet bra, med tanke på att detta var en fiskeguidning, och speciellt med tanke på att jag bara hade en enda kund ombord! Men som sagt – även jag fiskade (fast i bakgrunden)! Gästen Daniel drog förövrigt personbästa både vad gäller antal fångade gäddor under en fiskedag med råge, längsta gäddan, och tyngsta gäddan någonsin vilket var riktigt kul! Om någon undrar så bedriver vi såklart ”Catch & Release” fiske, och samtliga fiskar simmade mycket fint åter till sitt rätta element efter snabb avkrokning, oftast utanför båtrelingen! Det är förövrigt ovanligt med så här många gäddor på en och samma fiskedag, så vi kan lugnt säga att allt stämde rätt för oss! Bästa betet var utan tvekan Storm Seeker Shad vilket jag haft i många år som min personliga favorit som sportfiskeguide, och jag fattar verkligen inte att fler duktiga fiskare inte hajat potentialen i detta betet!? Seeker Shad jiggen har förövrikt krossat allt annat som vi fiskat med, och då har ändå många av mina kunder haft egna shad/tailjiggar etc med på turerna (jiggar av andra märken/modeller som fått väldigt mycket uppmärksamhet den senaste tiden på nätet, hemsidor mm), men ändå har Stormjiggen krossat dem alla! Betet är i mina ögon utan tvekan det bästa betet på marknaden (världens bästa gäddbete!), men på mycket grunt vatten skulle jag dock önska mig en Seeker Shad med mer ”häng” i vattnet! När vi fiskade grunt så löste vi detta genom att hålla upp spöna, och undvika för långa kast! Vi provade som sagt även andra beten, men inget annat kändes hett.. men undantag för Rapala Minnow Spoon (vassdraget) som jag drog flera snabba gäddor på raken med genom att fiska inne i glesvassen, vilket var kul! Spöt som jag fiskade med var förövrigt supertrevliga Shimano Yasei STC Monster (Shimano Travel Concept), ett kalastrevligt spö för er som vill ha ett bra, trevligt och ett lätt spö för tyngre beten! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer