Näst sista matchen !

Untorp 2014015 (5)

Påsken är som alltid årets höjdpunkt när det gäller isfiske, tyvärr har det detta år ställt till en del när det gäller isarna. Lyckligtvis kunde Hemsjönappet arrangeras på fina isar, tyvärr var inte deltagarantalet lika högt detta år som det brukar vara då jag tror många hade gett upp vinterfisket.
Tävlingen är en familjetävling och brukar samla många deltagande barn, detta år sponsrade Rapala/Normark med fina priser vilket gjorde det trångt framför barnbordet !

Untorp 2014015 (8)

Jag själv får finna mig i att vara ansvarig för borrning, ta av fisk och knyta om grejor till alla som vill ha hjälp, som tur var hade jag laddat Novan med skruvdragare så arbetet blev lättare
Min dotter Amanda sopade banan i barnklassen och hade 660 gr efter två timmars fiske, nåja om man räknar effektiv fisketid så blev det nog bara 1,5 timmar eftersom man måste hinna fika oxå. Sebastian tre år gammal var vänlig att placera sig som tvåa efter storasyster, Amandas vikt var så pass bra att hon hade placerat sig på femteplats i seniorklassen !
Segrare där var den forna Svenska Mästaren Kenneth Lilja på 1180gr följt av min ständige rival Anders Axelsson på 1015 gr.
Untorp 2014015 (9)
Roligast är dock när man kan hjälpa deltagare med några tips och se deras glädje när dom äntligen får napp. Fisket bedrevs denna dag med enkelkrok och tafs agnad med maggot och fjädermygglarv, ett bete som många deltagare aldrig sett förut !

Untorp 2014015 (11)

Annandagen fiskade jag och Oscar Särnanappet på Särnasjön, tävlingen blev lite smått komisk när 209 st deltagare trängdes in på ett mycket begränsat område på grund av osäkra isar.
Hade lyckan efter ett tag att hitta en lucka i ”stimmet” av fiskare som gav mig 2,4 kg mört i ett hål och en total tredjeplats. Belönades med fyra härliga dagar vid rödingsjön Hävlingen kommande år med hela familjen, längtar redan.

IMG_1152

Nu laddar Team Storm för färd till Trysil kommande helg, både jag och Oscar är regerande mästare i ett mycket tufft motstånd.
Tävlingen pågår under två dagar och den sammanlagda placering räknat över alla klasser avgör cupen, många härliga vänner väntar och rader kommer.
Hae’t Gött !
Untorp 2014015 (7)

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide