Praktikant PB. på skrei

Då var det dags att agera guide igen , det är alltid lika kul när det ställs krav på en .Fredrik som är yrkeslärare på Vildmarksgymnasiet i Unnaryd är här för att uppleva och praktisera hur det är att vara mitt i händelsernas centrum . Fredrik och jag bestämde redan igår att vi skulle ta ett kortare pass idag för att fixa ett PB. till honom , alltid kul med utmaningar . Sagt och gjort , Vi träffas nere på bryggan och äntrar vår arronet för dagen .Vilka kanonbåtar det är  , jag har fiskat på havet i hela mitt liv och bättre plattform för småbåtsfisket får man leta efter. Hur som helst så kör vi i ganska maklig fart ner mot områdena som har levererat sådana fantastiska fiskeminnen hos folk , det är ju ändå åtskilliga torskar över den magiska 30 kgs. gränsen som fångats där. Man skall ha klart för sig att stor fisk är oftast mycket tålamod och att fiska med rätt utrustning på rätt plats samtidigt som fisken skall vara där ,med andra ord så är det en massa parametrar som skall stämma. När vi kommer fram till nämnda ställe så visar det sig att där är massor av fisk på lodet men dom är i rörelse och vi får inte många fiskar på varje stopp när vi letar , det betyder en del körande och backande. Nappar gör det och fisk får vi Fredrik fiskar med mitt gamla SHIMANO DIAFLASH 1220 spö och får till slut på ett riktigt gött tung-gung , Nu var det äntligen dags för en fisk av lite kaliber. Upp kommer en kanonfin skrei med en blå 510gr. STORMJIGG väl förankrad i mungipan. Jag tog huggkroken och satte den i hakan på skreien och lyfte in den , DÄR satt den det nya PBt till Fredrik .Nu skall jag tillägga att själv tog jag inget stort idag men jag är väldigt glad att Fredrik fick sin fina skrei.  Vi fortsatte en stund till men tillslut så blev det dags för hemgång. Vad den vägde ?  Precis under 25 kg. och det är en kanon fångst.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson