Stormjiggarna slår till igen

Storm 385g, den enligt mig perfekta kombinationen mellan mängd gummi och vikt på jigghuvud.
Jag och den nya praktikanten Fredrik Ståhl bestämde oss för att dra ut på ett kortare spätte- och sandskädde-pass. Räkor hade vi inga men det fungerade lyckligtvis rätt bra med torsk. Vi drog några sandskäddor – största låg på strax under kilot.
Plötsligt ropar Fredrik att det nu faktiskt får ta och räcka med småfisk – han vill ut utanför öarna (ca 1min utanför hamnen) och se om man kanske skulle kunna lura upp en RIKTIG plattfisk istället.
Vi vevar upp pillemeteprylarna, tacklar på var sin Storm 385g i färgerna PD och BSD och kör ut ur murmanskviken. Vi lägger första driften och efter mindre än 5min säger det SMACK och Fredriks spö står i en GO båge! Han pumpar lugnt och metodiskt upp fisken och till slut kan vi landa Fredriks LIVS första flundra vilken mäts till hela 117cm – GRYMT! Fisken fotas och sätts sedan varsamt tillbaka – vilken lycka!
Vi lägger om driften och inte heller denna gång tar det fem minuter innan Fredriks stormjigg gjort sitt jobb och hans spö åter igen ser ut som det skall gå av på mitten. Ytterligare en fin flundra landad – Fredrik ser ut som han skall spricka av glädje. Vi släpper jiggarna igen och innan jag vet ordet av fightas jag själv med en fin flundra. Min Shimano Talica 10 bromsar jämnt och fint fiskens förbannade rusningar. Efter några minuter landas den, fotas på och sätts sedan tillbaka.
Fisket fortsätter vara helt galet. Efter en dryg timme har vi gjort 7 korta drift och lyckats landa hela 8 flundror – alla på de nyligen införskaffade betena. Vilken dag, vilka fiskar och vilka jiggar!!!
1396815400
Detta fiskeäventyr berättades för Ralph Bengtsson av Hannes Ribbner som till vardags jobbar med sportfiske här på Söröya. HUR SVÅRT KAN DET VARA? Kopierade foton därav suddigt resultat 1396815428

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson