Stormjiggen levererar nytt P.B.

20140403_094013Idag var det äntligen dags att få sig en PB- höjning på torsk , med våra mått mätt här på Söröya så är det ingen enorm fisk men ändå menar jag att den är helt OK.  När man är på plats på ett sådant ställe som hela tiden levererar stor fisk så är det väldigt lätt att bli  ”  fartblind  ” , det kommer många stora fiskar och olika arter hela tiden . Fisket idag var under dom få timmarna jag var ute helt kanon, jag fick 3 torskar över måttet som vi säger här alltså över 20 kg. I övrigt så var det en 20+ även till svärsonen som var mitt sällskap i båten , Vi fiskade båda med 385 gr. stormjiggar  och det var den mörkröda som gällde i det fina vädret och själv körde jag med min Talica 12 och den var laddad med Power pro 0,32 en kanon bra kombo tycker jag , ett grymt intag när man vevar hem Stormjiggen och mycket känslig för minsta stöt i grejorna. Imorgon skall det blåsa så då får vi vara på land och så är det ibland. Vad den vägde , avblodad och flera timmar senare på godkänd våg så blev den bestämd till fina 28,5 kg. Hur svårt kan det vara . Skitfiske på er alla. Bilden blev lite dålig för min kamera var sjösjuk och kunde inte göra sitt jobb , och då fick min mobil hoppa in istället.

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson