Tung fiskehelg

Vad är drivkraften att fortsätta fiska trots motgångar? Oftast så kommer man knappt hem innan börjar man se fram emot nästa fiskepass.
Påsken avslutades med en trollingtävling i Kristinehamn tillsammans med Henrik Lindgren. Dagen börjar började med ett stenhårt hugg på ett ytspö som var tungt blyat, men efter ett par sekunder förstår vi att det fastnat i ett outmärkt nät så kallat ”spöknät”. Vi har tur för efter 200 meter så släpper det och vi fortsätter. Sen tar det bara tjugo minuter så går vi in i ännu ett spöknät men den här gången var det djupriggen med två spön samt alla spön på styrbord sida som går fast. Vi förlorade alla beten på den sidan, ett lod och linutlösarna. Tur att det var lugnt väder och inte blåste för då kunde det ha slutat illa. På bilder ser ni positionerna var näten finns och Henrik ska ringa Kustbevakningen under veckan som förhoppningsvis hittar dessa och avlägsna dem snarast.
20140421-215739.jpg

20140421-215724.jpg
Fisket då?
Vi lyckas lura upp ett par gäddor och en liten returlax.
Ny tag nästa helg!
20140421-215916.jpg

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström