Blandfiske i havet

Sista veckan har det varit lite blandat fiske för min del , allt från kveite ( hälleflundra )  och skrei  ( torsk ) till katt och sandskädda . Omständigheter har ju ställt till det så att fisket tyvärr blivit lidande men ett par svängar har det blivit och det med blandat resultat. Då jag fiskar efter hälleflundran så väljer jag ju som alltid min favorit-jigg , nämligen storms 385 eller den nya 510 grammaren , lite beroende på väder och vindar samt djup och avdrift. Nu har det i ärlighetens namn inte blivit hårt fiskat efter denna art utan jag har prövat lite olika . Även skreien nappar hej vilt på samma jigg därför så är det så lätt att göra den till en stor favorit för mig . Många katter blir det även på Storm jiggen  och detta ofta i samband med drifterna vi gör efter kveiten , mer än en gång så har dessa välsmakande fulingar bara bitit tag i storm jiggen tvärs över och släpper inte taget förrän den är helt uppe i ytan. Ett litet varningens ord när det gäller havskatten  , stoppa INGA händer eller annat i käften på en havskatt  det kommer att sluta illa för dom har ett enormt tryck i käkarna . För bara en liten stund sedan kom jag iland efter ett kort metepass som resulterade i ett knippe med sandskäddor , inga jättar men upp till ca: 800gram .Det är ett avkopplande fiske och jag har stor glädje utav antares spöt då det är kanonkänsligt vid nappen , rullen på spöt är ju min Talica 8 laddad med sufix lina , för mig är detta en optimal utrustning när det gäller det lätta fisket och även till havskatt metet .Dessvärre har jag ett problem som gör att jag inte kan ladda in nya kort så jag kör en repris på nåt trevligt.En trevlig tradition häruppe , att hoppa i havet från bryggan när man fångat stor fisk .Benny som är badaren hoppade i när det bara var ca: 3,5 grader i vattnet. STRONGT gjort.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson