Kort tur på havet

I går kväll tog jag en tur ut på havet och skulle testa ett nytt spö och rulle som är helt kanon till det lättare metet efter plattfisk bla. Utrustningen som skulle få sitt eld-dop var ett AERNOS 240 MH med en Biomaster SW 4000 som jag laddat med POWERPRO lina 0,20 mm. Dessvärre så kom jag ut lite fel med tidvattnet och det märkte jag ganska tydligt eftersom det var galet segt. Normalt i detta området som vi fiskar efter plattfisk som dessutom ligger helt nära hamnen är det bara att släppa ner något gott så nappar det men  ibland så bommar man. Fast lite fisk blev det och i form av fina sandskäddor upp till 950 gram vilket skall anses som väldigt respektabelt även lite torsk fick syna däcket för att snabbt återutsättas igen. AERNOS-spöt är ju hyper känsligt och det passade ju bra när det var trögt fiske att det sedan gav ett sånt där   ”  gött ” böj gjorde ju inte saken sämre , Rullen då , ja vad skall jag säga det går ju så mjukt och fint , så grattis till alla som har en sådan tror inte att jag har vevat en haspel i hela mitt liv med en mjukare gång. Utöver detta lite sega fisket så körde jag till ett område som levererat en del hälleflundra och där frestade jag dessa med en 510gr. stormjigg i färgen Glow som varit lyckosam tidigare , det som fick i gång pulsen på mig var en följare som jag trixade med en god stund men som inte ville hugga , tyvärr  . Fast det är ju onekligen spännande och frusterande  när man har dom klockrent på lodet en bit upp och man även ser stigningarna , en pulshöjare av rang. Idag skall båten upp för lite översyn och fix samt kosmetika så jag lägger nog ut en före och efterbild på detta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson