Nystripad med fångst

Äntligen har vädret tillåtit att jag kunde skönhets behandla båten med lite fina motiv och loggor . Tycker att det blev helt kanon bra , så nu får den ligga och glänsa lite bland dom andra båtarna. Om nu någon undrar vad min favorit jigg är så tycker jag nog att man skall titta noga på bilden. Sedan allt gick bra med båten så sjösatte vi på eftermiddan för att sticka ut på storskaltaren som skulle bli årspremiär , nu blev det av olika anledningar inte så utan jag och Mikael ( svärsonen ) + ett annat båt-team drog på lite när fiske istället  . Det blev ett spnnande med fiske en del havskatt lite torsk och frisimmande hälleflundror . Ja alltså när jag la en drift så hade vi börjat att fiska då kommer det än hälleflundra simmande kanske 2 meter under ytan  , jag tjoar till Micke att det är så och att han skall komma över och titta på den för den höll sig helt nära båten .Han klampar runt men fisken låter sig inte störas utan glider sakta runt samtidigt som jag tokvevar upp mina grejor , jodå den nöp på och på så kort lina kanske 3 meter har jag aldrig haft hugg från en hälle. Den blev helt tokig när jag försökte kroka den och kom som en kanon ur vattnet , det blev ett bra plask och tyvärr släppte jiggen men det var onekligen en häftig upplevelse. Vi driftade sakta vidare och hade en skön uppvisning av en HAVSÖRN helt nära båten en god stund samtidigt som havskatterna attackerade våra stormjiggar som presenterades med hjälp av mitt ANTARES 2030 och givetvis min två växlade TALICA  10  , kanonkul. Ett par fina fick följa med hem denna gång för att glädja oss vid matbordet.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson