Öga för Seekershad

Har idag tillbringat hela dagen på Vättern och kört in min nya båtmotor en Suzuki DF115. Men att ha tålamod till att bara åka båt har inte jag utan man måste även svinga spöt. Så jag stannade i några vikar och kastade med mitt favoritbete Wildeye Seekershad. Ett fantastiskt enkelt bete att fiska med. Man kan jerka, enkelt veva med stopp eller bara släntriant veva in det. Oftast kommer hugget när man gör ett vevstopp och den sjunker i cirklar mot botten. Hade nära till en hjärtattack idag när jag lät jiggen ligga i ytan nedanför relingen och samtidigt skulle skicka ett sms. Upp ur djupet kommer en större fisk och tar jiggen och nästan sliter spöt ur mina händer. Tack vare min bristfällig konsentration så blev det inte något mothugg så gäddan simmade vidare utan att fastna. Tur att man tappade telefonen på rätt sida reling.

20140525-220027-79227018.jpgHåller ihop trots många gäddbett

20140525-220033-79233539.jpg

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström