Braxenbonanza på film !

20140608-192823-70103254.jpg
Härligt !
Äntligen hade vattenståndet minskat i Ore Älv vilket gjorde det möjligt att prova lyckan efter älvens storvuxna braxar och idar. Laddade med några påsar Dynamite Baits Silver X Bream och River och begav mig mot Älven.
Med mig var naturligtvis nästa generations metare, finns väl ingenting roligare än att se ett barns lycka när man fångat en fisk. Nu var dettta inte en liten krabat utan en brax på 2,2 kg !

När jag väl fick någon timme för mig själv var fisket till en början hysteriskt bra, fiskade feeder på kort avstånd och körde som vanligt med Sufix Gravity2 0,12 mm laddat med två spölängder Flourocarbon 0,20 mm innan tafsen som var 0,16 mm med en åttans krok.
Krokstorleken valdes som vanligt vid fiske på hur mycket bete man vill använda, för att ”välja” ut de större fiskarna körde jag för dagen en mask, ett majskorn från Dynamite smaksatt med Scopex samt toppade detta med två röda maggot. Naturligtvis skall krokspetsen synas !

Tyvärr var inte de största på humör då det inte är optimalt att fiska mitt på dagen i solsken, min största vägde ”bara” 2,6 kg och lillemans blev näst störst ! Vill ni fånga de stora så se till att vara ordentligt morgonpigga då dom är aktiva under tidig morgon eller under natten.

Nåväl, efter ha räknat in över 50 kg brax och id i keepnätet så kom ”madamen” på besök och avslutade dagen, denna gädda väger inte ett gram under tio pannor och älskar stora betesfiskar.
Kanske min nästa utmaning att försöka fånga denna dam som ställer till det ibland, får nog bli flötestrolling med betesfisk på 1,5 kg !

Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide