Stormskaltaren ( storskaltaren ) ett magisk ställe för Havsfiske

Torsdagen som gick nu så lovade vädergudarna att STORSKALTAREN kunde utmanas utav oss och alla nytillkomna  gäster som var sugna på lite kanonfiske. Gästerna dök upp vid sjutiden och efter allt som gås igenom boenden , båtar osv .  så blev kl. 22.00 . Man kunde nästan ta på spänningen nere på bryggan milt sagt det låg en förväntan i luften som , ja vibrerade hos alla . Gång på gång så hör man storskaltaren  och det är klart att detta stället är lite som en blindtarm , alla känner till den men få känt av den  . Detta stället måste vara ett av dom bättre som finns för kontakt med STOR fisk. Väl på plats så tog det inte lång stund förrän LUBBARNA attackerade min stormjigg , Mikael som var med i båten hade väldigt kul………jaja skrattar bäst som skrattar sist . Ganska tidigt så följer Hälleflundra efter en krokad lubb och attackerar denna gång på gång , kontentan av detta blev att lubben  släppte från stormjiggen och hälleflundran fastnar istället. Surt sa räven . Hur som helst så blev det en trevlig lite fight , den var ju inte så stor men en klockren grillfisk på ca: 15 kg. Så den fick stanna ombord . den fick även sällskap av en något mindre fin grillfisk som Mikael fångade , även denna på stormjigg givetvis. Dom andra tre som jag tog återutsattes , matfisken var ju bärgad. Mikael fick en  torsk på ca: 2 kg av mig som han agnade med för han skulle satsa på en mega hälle . Storhetsvansinne ?  Nejdå inte alls , på dom andra båtarna rapporterades hela natten om stor fisk eller vad sägs om hälleflundror med följande längder : 190cm  , 184 cm  , 174 cm ( lite osäker på längden ) 155 cm. OSV.Man skall tillägga att mestadeln av fisken sätts tillbaka .  Torskar i mängder som inte kom upp till 30 kgs. strecket men nästan , lubbar , havskatter av fin storlek även en del sejar i 10kgs. klassen synade durkarna. Med andra ord en fin natt därute. Mikaels storsatsning då ? Jodå han fick  ett brutalt påslag och en lika brutal rusning innan den förmodade hälleflundran sa tack och hej. Det är inte ofta jag ser killen skärrad men nu var han skakad , MITT LIVS HUGG . Orden var ett slags mantra för honom resten av natten . TJÖTIGT. Eftersom fisket bedrivs relativt grunt ( max ca : 50 meter ) så kör vi aldrig med överdrivet grova grejor. Rullar som Talica  8 , 10 och 12 funkar kanon , själv har jag även med mig min trotjänare  Tekota 600 . Spön då ? ja allt är ju en smaksak men jag har ju fattat tycke för Beastmaster 20-50 slim  för just detta fisket , en kanonfin ryggrad  och framför allt lätt vilket är skönt efter många timmar på sjön. Allt för denna gång  , skitfiske på er där ute. P.S. Storskaltaren ligger utanför Söröya . d.s.SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson