Även sista dagen gav lax!

Hej! Nyligen hade jag två herrar på laxfiske, och bra gick det! Vi hade ett bra väder, men nästan igen laxtrollare fick fisk (helt tomt)! När vi funderade på att bryta så drog vi äntligen även idag lax!

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.seNyligen hade jag sista fiskedagen på havet (blev inblåst 3-4 dagar totalt vilket var trist), men det blev i varje fall 4 dagars trollingfiske på havet med mina kunder – och minst en lax landad varje dag! Laxfiske är inte lätt, och samtidigt hade vi hårda och kalla nordanvindar hela tiden vilket påverkade fisket markant negativt, så jag var mycket glad över att få bli ”mr 100% lax” i år på havet med lax landad varje dag! Söderut i Östersjön hade dom kanonfiske, så min personliga och enda förklaring till att det landades så himla lite lax i vattnen runt Södra Kvarken i år (där jag guidade och många fiskade) måste ha varit att den hårda nordanvinden förde med sig mycket sötvatten från älvarna (det var ovanligt strömt vissa dagar), vilket även laxen troligen kände av och att dom kanske/troligen bara simmade förbi! Laxen brukar inte hugga lika friskt nära flodmynningarna, och kanske att detta var förklaringen!? Hur som helst så hade jag Ari och Tosse ombord idag, och galet trögt var det för alla trollingbåtarna ute på havet kunde vi lätt konstatera via VHFen och från andra rapporter, men när vi trollade hemåt så small det äntligen på en lax (hyfsat nära) som både Tosse och Ari faktiskt delade på att drilla! Det var Tosse med orange flytoverallen som började att drilla laxen, och Ari avslutade kampen! Grymt generöst av herrarna att dela fisken på detta sättet tycker jag, och första gången som några kunder har gjort detta på en lax som jag kan minnas! Totalt fick vi 5 st laxar landade på 4 dagars trollingfiske i båten, och inte ett enda bomhugg under 2014 (fisk landad varje dag)! Årets laxfiske går dock inte att jämföra med 2013 i min båt då jag hade flera bra fiskedagar på havet, varav en fiskedag som var helt galen (vi landade 8 st laxar av 11 hugg under en och samma fiskedag i dessa farvatten förra året, och detta är nog värdsklass på vandringslax gissar jag på)! Hur som helst, midsommar väntade och samtidigt kom det in nya hårda nordanvindar, så det fick räcka med mina 4 dagar som jag kom ut på havet i år. Betet som dominerat även i år var suveräna Diamon King, och samtliga hugg kom på ytan med 20 gram bly! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens (och höstens) fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer