DÄR satt den

SONY DSCI går kväll / natt var jag och min fru samt ett par goda vänner ute på havet utanför Söröya , målet är ju som alltid stor fisk .Men innan vi kommer till min ”  skröna  ” om detta så vill jag berätta om hur jag själv för första gången verkligen har börjat tro på kemiska eller andra doft/smakämnen. Det blir ju väldigt ofta jag mot resten och nån slags tävling när vi är i båten och fiskar  ( kan inte begripa detta  ) så min plan blev ju att denna gången så riggar jag alla utrustningar med i princip samma grejor vi körde genomgående med STORMJIGGAR , kan inte förklara för folk hur bra dessa är , vi använde både 385 gr. och den nya 510 grammaren . Den stora skillnaden på fisket var väl att jag tog 90 % av all fisk själv och varför då ? Min fru som ändå har 3 SM-guld i havsfiske KAN fiska och våra vänner har haft båt sedan ungdomstiden så även dom är erfarna i båt. JO , nu kommer det : jag smetade på TRIGGER X   och jag kan inte komma fram till nåt annat än att detta var orsaken till den stora skillnaden i fisket. Dessutom så fick jag 5 arter och dom andra fick 2 tillsammans. Så TRIGGER X skall verkligen användas i framtiden . Jo frugan undrade vad jag hade ” där ” i tuben  DÅ small det och tung-gunget satte i gång med andra ord dansen började . Jag kände direkt att det var en   ” dam ” i andra änden på mitt TYRNOS 20-30 Pounds stand up spö , det blev ett sånt där gött tvärstopp och tung-gung som bara dessa damer åstadkommer. Ganska omgående så löper det ut så mycket lina från min TALICA 12 2-speed att dom andra ombord får tokveva upp sina grejor och jag kör sakta efter  fisken för att komma ovanför den så pressen blir optimal från utrustningen . Det ges och tas lina en bra stund sedan   ” ger  ” hon sig , då vi kan se kveitan på mitt GARMIN 5012 som är en supermaskin så blir det lite spännande även för dom som är ombord och inte har sina utrustningar i vattnet. När vi ser att kveitan är ca : 16 meter ner så bara den vänder och sticker ner igen , NU börjar det bli svettigt för jag kan leva med att mista stor fisk BARA jag får se den. Sedan blir allt en seg drag-kamp det vinns lina för att sedan förloras igen och detta är väl egentligen det som är kul med fisket att det inte alltid är så enkelt. Till slut har jag henne utpumpad  efter ett antal långa utlöp uppe vid båtsidan och kan säkra med den stora käk-kroken samt taila henne runt stjärtspolen. Givetvis blir det en High-five och ryggadunk för det är ju alltid teamwork vid dessa tillfällena .vi mäter hälleflundran  2 gånget och den minst 159 cm. och så får det bli  Efter några snabba kort så släpper jag henne så hon  får simma vidare i detta stora hav. Denna fisk var nog lite plåster på såren då jag hade med en retsam hälleflundra som jag vet att den var lätt över 2 meter med ända upp till vatten ytan för en vecka sedan , denna flundran försökte äta upp en gråsej på ca: 5 kg. som jag höll på att drilla , inte konstigt att den var luriga stopp och dragningar i den fighten.  Jiggen som jag använde var ju en guld-grön med svart rygg tyvärr så vet jag inte vad färgkombinationen heter men BRA är den .Som om detta skulle vara nog så säger frugan  : VAD ÄR DET FÖR NÅGOT ? Det ser misstänkt ut så jag beslutar mig för att köra och kolla detta ,  Det är en fena . Det ÄR en fena på en BRUGD en Haj som kan bli upp till 13 meter och lever på plankton , märkligt största hajen lever på minsta födan. Detta mötet behöver en egen historia , men vi kommer så nära att vi kan filma den samt ta lite fina bilder. Ja detta blev ju en lång story men ändå kan man aldrig få med allt, ut och fiska med er för bättre kontemplation  och avkoppling med spänning får man leta efter. / RalphSONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson