Sista nattfisket på Söröya

Nu är vi på väg hem genom Sverige efter en veckas fiske på Söröya. En vecka som varit fantastisk på många sätt. Vädret har varit kalas med sol, lugna vindar, härliga vänner att fiska med och dessutom landade vi många fina fiskar. Det enda som fattades var pricken över i’et en stor hälleflundra.
Sista natten fick vi uppleva några häftiga naturupplevelse. Tex så hade vi en Vikvalskalv som var så nyfiken på oss och vår båt att den simmade bara några meter ifrån båten och under oss. Den var så nära att man tom kunde känna dess andedräkt när det blåste ut och jag kan informera att det luktade inte rosenblad. Sen hamnade vi i ett måslag som jag aldrig sett maken till tidigare. Det var tusentals måsar som jagade något förmodligen krill som mängder av sej jagat upp till ytan, tidvis lät det som en fors när sejen jagade. Vi sänkte våra Stormjiggar mitt ibland måsen för under stimmet med sej såg vi stora bågar på lodet. Det tog bara några sekunder så fick Tommy ett rejält hugg och upp kommer en stor torsk som lätt var över 130 cm. Tyvärr så vägde vi den inte utan den fick efter några snabba bilder simma tillbaka ner i djupet. Vi krokade även mindre flundra på ca 15 kg som trots sin ringa storlek var otroligt stark. Med på båten den natten hade vi fotografen Pontus Sjölund från Kanalgratis som fick med allt på film och det kommer med i en kommande filmrelease från Kanalgratis.
20140724-172110-62470378.jpg

20140724-172128-62488450.jpg20140724-172143-62503635.jpg

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström