Storabborre på 47 cm landad

Hej! Nyligen hade vi ett gäddfiske bokat, men även abborrefiske för dom som ville prova detta, och bra gick det! Vi drog en snygg (smal) storabborre på hela 47 cm och 1,220 kg..

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.seNyligen hade vi (4 fiskeguider) ett ”större” kundevent på gädda och abborrefiske, och bra gick det! Gäddfisket var hyfsat segt i alla båtarna, så vi bytte taktik efter lunchen i min båt och drog denna 47 cm långa (smala) abborren på snygga 1,220 kg via lätt jiggfiske (C&R)! Och vilket fint personbästa det blev för gästen som inte fiskat tidigare, eller vad säger ni själva!? Fisket var som sagt trögt, och utan tvekan vill jag nog påstå att den stora abborren på bilden var dagens fisk då alla gäddorna som landades under dagen var i den mindre kalibern. Shimanospöt (ett lätt Speedmasterspö) fick verkligen jobba hårt då abborren kämpade på riktigt bra innan den fick syna håven från insidan. Alla huggen hade vi på hyfsat grunt vatten i anslutning till uddar eller grynnor, och dagens abborre tog vi på endast ca 2,5 -3 meter djupt vatten med sjögräs skulle jag gissa på! Betet var en Storm jigg av äldre modell. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens (och höstens) fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer