Bra gädd & gösfiske!

Nyligen hade jag ett kul kundevent, och jättebra gick det! Vi drog fina gäddor via Storm Seeker Shad & Storm RIP Shad jiggen. Efteråt hade vi ett galet gösfiske på ganska kort tid, ca 40-60 st gösar och bäst fiskade Storm Wib-E (se bild) vilket var en positiv överraskning!

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.seYes. idag hade jag ett trevligt kundevent med Mercado Medic AB, och ett kul gäddfiske var inbokat av kunderna. Vi hade en stekande sol och vindstilla väder nästan hela dagen vilket även gav ett trögt fiske för oss alla, men efter lunchen så började det att blåsa – och detta gillade gäddorna helt klart mycket då de började att hugga hårdare! Några kunder passade även på att bada då vi på en klippa lunchade våra smaskiga tunnbrödrullar. Under fiskedagen körde vi med wobblers, skeddrag och jiggar.. och utan tvekan så fiskade Storm Seeker Shad jiggen bäst! På sista fiskeplatsen testade vi dock den större Storm RIP Shad jiggen, och denna gav dagens fisk omgående (se bilden med jiggen)! Storm RIP jiggen har förövrigt en inbyggd rasselkula, och är en riktigt trevlig jigg som gett mycket grov gädda i flera länder. Det blev en drös gäddor landade, och bästa fisken tog som sagt en Storms mycket trevliga RIP Shad jigg!

Efter fisketuren hade jag några vänner på besök ombord, och jättebra gick det! Vi drog flera snabba gäddor varav en gädda utmärkte sig lite extra, ni ser nog själva vilken gädda som jag menar! Gammelgäddan tog en Storm Seeker Shad återigen, och som är ett säkert kort året runt.. t.o.m från isen har jag fått några gäddor på riktat pimpelfiske med denna jiggen efter gädda!

Efter gäddfisket testade vi på gösfiske (trolling), och helt galet bra gick det då vi drog ca 40-60 gösar på en ganska kort tid! Toppfiskarna saknades, men ett helt galet fiske hade vi! Alla klassiska gösbeten var hemma då jag inte räknat med gösfiske under dagen, så vi fick köra med våra gäddbeten istället.. och två av beterna utmärkte sig extra: Rapala Jointed Shad som alltid är het samt Storm Doom Bell Vibe-E vilket är ett bete som jag personligen aldrig fiskat gös med tidigare, och denna upplevde vi som hetast! Vibe-E har en mycket hård vibrerande gång, och öglan för beteslåset sitter i ryggen likt en balanspirk (se bild)! Ut och testa den, ni kommer att bli positivt överaskade är jag ganska säker på! Vibe-E funkar förövrigt jättebra att spinnfiska eller jigga på djupet, och till trollingfisket efter gös var den klockren med sin hårda gång och sitt höga rasselljud! Vi tappade räkningen då det nappade gös hela tiden, men någonstans mellan 40-60 gösar blev det, samt många dubbelhugg blev det även för oss!  Jag har trollat mycket gös genom åren, men aldrig fått så många gösar på en så kort tid – helt galet var det! Det varma vattnet och fullmånen gjorde nog sitt gissar jag på! 97 st gösar är rekordet under en lång heldag, men detta var några år sedan via vertikalfiske. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens (och höstens) fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  – Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer