Många tankar !

Efter en semesterfri sommar var man ordentligt sugen på fiske, nyligen avgjordes Orsa Match Open i Internationellt mete. Många väldigt bra fiskare med Internationell rutin deltager på våran tävling så spänningen är på topp !

Arenan är på min egen hemmaplan Storån och Lillån, tyvärr har vi inte platser för alla på ett ställe och fisket på de två olika vattnen skiljer sig markant !

I Storån gäller långspö och feeder, Lillån har ett betydligt svårare fiske med lätta flöten och krokar neråt 18-20 med tafsdiameter 0.10 mm.

Vi lottar ett par dagar innan var man skall sitta så varje deltagare vet vilken utrustning som gäller. Jag fiskade i Storån första dagen och var inte nöjd med min plats mitt på sträckan, blandade dock iordning min mäskblandning med Dynamite Silver X River spetsat med koriander.

Döm om min förvåning när flötet dyker efter två minuter och jag krokar en tvåkilosbrax som efter en stund hamnar i keepnätet, detta är en knutlös strut som vi förvarar fisken levande i och släpps sedan oskadd ut efter invägning. Nåväl visar sig när tävlingen är slut att jag har över 10 kg och vinner min sektion och har bra läge inför dag två.

20140806-193939-70779708.jpg

Har naturligtvis mina favoritplatser i Lillån som var mitt vatten andra dagen och som näst sista deltagare att dra min lott fanns plats nummer tre och 15 kvar, Steinar Kalfoss från Norge som oxå hade en sektionsetta var sist att lotta. Nu drog jag 15 ( som jag inte ville ha) och Steinar drog tre.
Blandade i en påse Silver X Canal och en påse annan ”special”, valde dock att sålla ur de grövsta partiklarna för att minska matvärdet då fisket kan vara svårt.

Tyvärr började ett flertal på sektionen få fina braxar men i min närhet var det svårt, visste att ytterligare en seger eller en andraplats var nödvändig för att lyckas i totalen.

Satt alltför länge och väntade på den enda stora fisken som kunde gett mig en topplacering, visade sig att om man fiskat efter mört med kortare spön med flöten som bär 0,3 gram och tunna linor ( 0,08-0,10 mm ) så kanske man hade kunnat placerat sig som tvåa.

Taktik är väldigt svårt inom mete och det gäller att fatta snabba beslut, att vara konsekvent brukar dock löna sig i längden. I mitt fall var det magplask.

Naturligtvis halkade jag ner långt ner resultatmässigt på sektionen när inte den stora dök upp och hamnade totalt mitt i startfältet.
Ibland är det små marginaler i mete men det är det som jag tycker är tjusningen !

20140806-201205-72725807.jpg

Den värdiga vinnaren Steinar Kalfoss tog dock sitt traditionsenliga segerdopp efteråt.
Nu laddar Team Storm inför individuella Svenska Mästerskapet om två veckor i Strömnsnäsbruk.

Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide