Slutsummering Vaeröy.

IMG_3561Förra veckan var vi ett kompisgäng och havsfiskade på Vaeröy i Nordnorge.
Vi hade bra fiske hela veckan och fantastisk tur med vädret. I år riktades mycket av fisket efter hälleflundra och det fungerade bra för vi landade många och stora fiskar. Tommy Funke från Nora landade veckans största flundran som var hela 184cm lång och som efter några bilder returnerades och simmar fortfarande kvar på tillväxt. Näst största hällen landade Thomas Larsson 147cm lång även den returnerades. Jag brukar oftast returnera alla stora flundror vi får och undviker alltid att lyfta upp dem i båten. Allt för att undvika att skada fisken i onödan innan den får simma tillbaka.  De metoder som fungerat bäst på hälleflundra var mete med hel sej och Storms Wildeye Giant jiggar.

Under några dagar satsade vi även på fisket efter stor sej och torsk och toppfiskarna på sej blev 17.2 – 16.8 – 16.5kg.
När jag fiskar sej så tycker jag att den bästa metoden är när man tokvevar upp en Wildeye Giant jigg Det blir så sjukt grymma hugg när storsejarna hugger samtidigt som man vevar så mycket man orkar upp genom vattenmassorna, det tar tvärstopp!!
Fiske hälsningar Henrik_DSC0253IMG_3074P1030577_DSC0247

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren