Valkontakt

Jag hade fått ett ställe för stor rödspätta av en yrkesfiskare och eftersom jag känner honom ganska väl så tänkte jag mig till området och testa lite .Kan väl först som sist säga att det blev allt annat än rödspätta Bla: Torsk , sej , sandskädda , kolja , lubb och hälleflundra  ,  allt utom lubben tog grunt i nämnda område på mitt spätta-tackel agnat med räka . Hälleflundran var ju inte mycket att hänga i granen men på mina lätta grejor så var det en 4 kgs . rödspätta innan den kom upp och fick friheten åter. Det ÄR spännande ibland . Vad det berodde på att det inte var rödspätta på plats är svårt att säga men jag skall testa stället igen. Våra gäster här på Söröya har tydligen fångat flera fina torskar idag som väger över 20 kgs. strecket , det ryktades om en 30+ i topp , får kolla detta imorgon , nöjda var dom jag snackade med i alla fall. När jag skulle åka tillbaka till campen igen så stannade jag till vid ett fiskmås dyk , det kan ju ge fina bugningar i spöt ibland .  Alldeles efter jag stannat till så går det upp en  VIKVAL  helt nära båten och blåser , det skapar alltid extra puls och glädje hos mig när jag får se dessa havets jättar . Jag tog snabbt fram min kamera för ibland kan dom visa sig flera gånger , och det gjorde den  som närmast var den Max 4-5 m. från båten och jag kunde ta en del kort .Dom kanske inte blev mästerliga men man ser vad det är.  Sedan var det ju hemgång . Skall försöka komma ut på lite närfiske imorgon då vädret ser kanon ut. Ut och fiska  ./  Ralph Söröya SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson