27 hälleflundror landade!

Nyligen var jag till Norge på Hälleflundrafiske, och bra gick det! Vi siktade till största delen på hälleflundrafiske, men vi hann även med annat kul sportfiske. Totalt fick vi 27 st (!) hälleflundror, och dom flesta på helt suveräna Storm Giant Jigging Shad 385 gram apterad med trigger-X, samt med en vass stingerkrok. Den kombinationen gav mig mina samtliga hälleflundror under denna fiskeresan, och denna kombinationen kändes riktigt het! Endast en enda av hälleflundrorna tog vi på mete med sej under resan, resten via jiggfisket! Dock saknades dom riktigt stora toppfiskarna, men vi fick även stora torskar, rödspättor, sandskäddor, havskatt, fina sejar, och en drös slemmiga lubbar. Sista fiskedagen avslutade jag resan med ett kul dubbelhugg via ”pillemetet” (rödspättor, se bild), men det klart bästa och roligaste dubbelhugget var när jag och bror drillade hälleflundror samtidigt! Dessutom hade vi även närkontakt med fina späckhuggare på havet, bara ca 5-10 meter ifrån båten flera gånger vilket var riktigt coolt! Vädret var hyfsat bra, dock hade vi vindar på runt 16-18 m/s sista fiskedagen samtidigt som vi hade fullmåne, och den kombinationen av riktigt hård vind samtidigt som vi hade ”flod” från samma håll gjorde vattnet otroligt strömt där vi fiskade. Med den naturkombinationen gäller det att vara extra försiktig då naturkrafterna är enorma! Ett utrustningstips till Norgefisket är en Shimano Talica 10 2-Speed havsfiskerulle laddad med Power Pro 0,36 mm lina (gärna gul lina så att den syns), samt ett bra havsfiskespö! Jag valde det helt suveränt sköna Shimano Antares 30-50 Ibs havsfiskespöt, och den kombinationen rekommenderar jag skarpt! Vi fiskade även med Shimano Tyrnos 20-30 Ibs, samt med en Shimano Torium 16 rulle, och även den kombinationen var grymt trevlig! En stor fördel som jag personligen hade med min Talica 10 2-Speedrulle var att jag snabbt kunde veva upp jiggen från botten (man slipper då alla jobbiga lubbar), då utväxlingen är helt suverän! Norge är fantastiskt, jag längtar redan tillbaka!

Nu är det gädda, gös, abborre och havsöringsfiske inplanerat den närmaste tiden.. och imorgon har jag 4 kunder på abborrejiggfiske i skärgården vilket ska bli kul! Mer fiskerapporter kommer, vi hörs! :-)

Fiskehälsningar, Micke Puhakka  –  0708-722733   –   Hemsida/bokning: www.fishguide.se

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

 

fiskeguide fiskeguidning www.fishguide.se

Comments

Kommentarer