Abborrefiske är fantastiskt kul

Nu är abborren på gång i norra Vätterns skärgård och jag rankar nog det som en av de roligaste fiskarna att fiska efter. Ägnade en heldag åt abborrefiske med grabben och min gode vän Tommy Segelberg. Bästa fisket var på morgonen och sen eftermiddag då det stundtals högg nästan på varje kast. Och jag har blivit såld på att fiska med Snap Rap och dropshot ett oerhört effektivt sått att få igång abborren. Man kastar ut låter den sjunka till botten och sen ryckvis veva in den nära botten. Och när man ser abborren på ekolodet så är det bara att släppa ner rakt under båten och ”pimpla” som vanligt. På slutet av dagen träffade vi en kompis som jag brukar fiska med, Jonas Svensson från Hammar. Han var ute och åkte båt med sin 2,5 åriga son Vincent som oxå börjar bli fisketokig. Jonas och Vincent lånade ett av mina spön och det tog inte lång stund innan de krokade på en fin abborre som låg på strax under kilot. IMG_5932.JPG

IMG_5931.JPG

IMG_5934.JPG

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström