Efter storm kommer ……………

Det har blåst en del och det är väl hösten som börjar göra sig påmind igen , men efter den lilla stormen som vi hade i förrgår så la sig havet snabbt och vi kom ut en sväng på eftermiddan / kvällen . Dagarna börjar bli kortare nu och inne på land börjar höstfärgerna komma krypande sakta , visst är det vackert med alla dessa nyanser i gult /orange och rött . Mina sista grupper av gäster kom inte ut så långt första dagarna utan låg helt utanför hamnen men visst fanns där fisk flera hälleflundror på ett par timmar upp till ca: 125 cm och det måste ju anses som bra med en gångtid på max 2 minuter från hamnen . Men detta var mitt i sämsta vädret . I går eftermiddag stack vi ut en sväng till ett beprövat område för att försöka fånga lite matfisk som skall med hem till Göteborg , jag skall ha lite semester nu . Området vi skall fiska i ligger bara 4 distans  ( ca: 7,5 km. ) från hamnen och sjön hade lagt sig betydligt så turen blev ju angenäm. Väl på plats ser man lite enstaka träffar uppe i vattnet och  även på botten , dags att fiska . Vi släpper ner vår pilkar med en upphängare ovanför och omgående kliver det på en torsk på mina grejor , mitt SHIMANO TYRNOS 2030 STAND UP  spö böjer sig så där gött som man bara vill när det går på fin fisk och TALICA 12:an är ju bara så kanon att jobba med . Efter en stund kommer fisken upp till ytan och det visar sig ju som jag trodde vara en fin torsk på 7-8 kg. Nu var det inte fisk hela tiden men det var absolut inte svårt att ta upp det man ville och mer än så , en del av nersläppen renderade i att sej i fina storlekar small på och då blev det en trevlig fight , själv fick jag dagens på dryga 8 kg. Utöver fina sejar  så fick vi en hel del torsk upp omkring 10 kg:s strecket och vi var helt nöjda med att vi släppte vad vi hade för händerna och tog en tur på havet . Som vanligt så är ju dom stora kvar i vattnet och vi returnerade en hel del . Det är lätt att bli både bortskämd och fartblind när man har förmånen att få fiska ett hav som detta . Ta inte upp mer fisk än du har bruk för och återutsätt all annan fisk med omtanke och varsamhet .  Hur som helst så blev det lite fin matfisk att ta med hem och det är uppskattat .  Ut och fiska IMG_2140 IMG_2146

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson