Uerfiske , det e ett jobb de

Äntligen kom det en sådan där dag när man vaknar utan att klockan har ringt och det bara känns   ”  fiske  ”  i hela kroppen . För min egen del har det varit ett av dom tuffaste åren i mitt liv , det känns som man inte skall hinna med allt som man föresatt sig . Det har varit otroligt mycket mer jobb för egen del än någonsin tidigare MEN nu så släpper det lite och allt ser toppen ut när det gäller egen tid. FISKETID  .  Som sagt , jag studsade upp ur sängen  (  ni som känner mig vet ju hur smidig jag är  )  och fixade till dom grejorna jag skulle ha med mig för vädret , det här fantastiska fullständigt opålitliga vädret visade sig från en strålande sensommardag , mikrovindar och stort sett inga vågor. Jag skulle fiska Uer  ( större kungsfisk på svenska  ) , fisket bedrivs på ett sådant enkelt sätt att det går till ungefär så här : spö med ryggrad  en bra rulle med hög utväxling som dessutom är laddad med minst 400 meter lina av lämplig diameter , själv har jag SUFIX 0,32  flätlina och tycker att detta funkar kanon. Min 2-växlade TALICA 12 , en rulle som jag har kommit att uppskatta mer och mer har alla dom egenskaper som fodras för det tuffa djuphavsfisket som bedrivs utanför SÖRÖYA , Ett TYRNOS stand up 2030 är ju pricken över I:et för med detta spöt ORKAR man jobba på dessa djupen som oftast är mer än 150 meter det innebär att du ibland har 300 meter lina ute. Tacklet då ? Inget krångligt alls med detta men jag tycker att man skall använda minst 0,80 nylon gärna grövre och varför då ? Jo dom elaka sejarna kan vara stora och då är dom också starka och dom lurpassar på våra grejor därute  , svårare än så är det inte. I övrigt en pilk med eller utan krok samt 2-3 enkelkrokar ovanför pilken. Dessa skall man agna med exempelvis bitar av sig eller kanske halva småsejar , en smaksak men uer dom vill ha agn ,  en bit lysslang på kroken kan hjälpa till också. Själv började jag min fisketur med att fixa agn och det var ju inte svårt att hitta detta , sedan for jag vidare till ett område som brukar vara frekventerat av UER , efter ett par drifter och nån enstaka liten uer samt ett gäng med sej upp till ca :5 kg så började det nappa bättre . När man fiskar Uer skall man inte vara rädd för att söka i vattenlagrena efter den , man kan jobba från botten och etappvis veva uppåt sakta eller tvärtom man stannar i mellan vattnet och släpper i etapper tacklet ner i vattenmassorna , tänk på att det är ingen snabbsimmare vi fiskar efter utan ta det lite lugnt. När det nappar då? ja , eftersom det oftast är stora djup så kroka hårt och veva och kroka igen , det brukar fungera bra. Jag vill också säga att Uern är ju en kanon god matfisk . Hur gick det idag då ? Jo jag var väldigt nöjd med min prestation 14 st. Uer med en största på 4,1 kg. och det skall väl anses som en jättefin fisk , samt ett gäng med blandat torsk och sej. ( Jag kommer nog att lägga till elrulle på önskelistan till jul  ) man blir lite sliten. Ut och fiska .  SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson