Bra abborrefiske, gäddor & gösar!

Nyligen hade jag 4 herrar på ett privat guidefiske, och bra gick det! Vi drog 153 fina abborrar, många gäddor samt två fina gösar vilket uppskattades mycket av dom nöjda herrarna! Jiggfiske på grunt vatten med lätta spön var melodin..

20 September 220 september 1Nyligen hade jag fyra herrar på ett 50 års presentguidefiske, och bra gick det! Vi körde jiggfiske på grunt vatten ner till max 5 meters djup, men bäst fiske hade vi på 3-4 meters djup där fisken stod packade. Vi landade 153 abborrar, dom flesta fina och vi missade även väldigt många abborrar, speciellt i början av dagen innan mothuggen satt där dom skulle. Gäddorna var tokiga i våra jiggar och många fick vi, men det blev även 2 gösar på en plats som jag aldrig tidigare fått gös på, så detta var riktigt kul för framtiden. Vi behöll några abborrar, men gösarna och resten av alla fiskarna fick gå tillbaka till sitt rätta element. Senast dom fiskade med mig var för 6-7 år sedan, och även då gick det jättebra för dem med flera fina havsöringar landade etc. Dagens guidefiske var mycket uppskattat, och uppskattades nog ännu mer än förra fisketuren då dom nu inte fick en lugn stund på hela dagen (och även jag hade fullt upp hela fiskedagen)! Jiggfiske efter abborre är superkul, men är en fiskemetod som kräver rätt rytm/känsla och bra mothugg när man fiskar. Utrustning: Shimano Speedmaster Jigging/Jerk 6 fot 7-28 gram, samt Shimano Yasei Vertical Jigging 7-28 gram 6,1 fot laddade med Shimano Catana 1000 RA haspelrullar! Jiggarna som fiskade bäst var från Trigger X! För er som vill lära er mer om denna fiskemetoden så är det rätt tid nu och en bra bit in i hösten! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens (och kanske vinterns & vårens) fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer