Bra abborrefiske och kul gäddflugfiske!

Nyligen fiskade jag abborre och gädda med min bror Peter från min Quintrexbåt. Abborrejiggfiske samt gäddfluga var ”bokat”, och bra gick det!  Vi drog lätt över 100 abborrar, samt 15 gäddor då vi körde gäddflugfiske!

www.fishguide.se www.fiskeguide.pro www.fiskeguidning.pro www.fishguide.se www.fiskeguide.pro www.fiskeguidning.pro Yes, nyligen var jag åter tillbaka till mina ”vanliga” fiskevatten igen, och bra gick det! Jag fiskade med min bror Peter idag från Quintrexbåten, och planen var att dra över 100 abborrar (vilket jag även hade lovat Peter innan), för att sedan gå över på gäddflugfiske senare under fiskedagen. Vi hade omgående kanonbra abborrefiske med jiggarna, och drog abborrar på löpande band via Shimano Yasei spöna (se bild) varav många abborrar var riktigt fina! När vi väl hade passerat över 100 abborrar (med god marginal – det var svårt att sluta), så tog vi fram gäddflugspöna och började vifta med gäddflugorna efter gäddan istället. Peter som inte dragit många gäddor alls tidigare på fluga skötte sig jättefint, och drog 5-6 gäddor under fiskedagen, och även jag drog många gäddor via fluga då vi fick ett gäng! Totalt landade vi minst 15 gäddor, och hade flera ”dubbelhugg” då både Peter och jag drillade gäddor samtidigt vid minst två olika tillfällen via flugfisket. Vi missade även hyfsat många gäddor som var lite försiktiga i det klara och spegelblanka vattnet! Peter fiskande med en långsamt sjunkande fluglina, medans jag själv föredrog min flytlina varvid jag kunde fiska in i vassgluggar med långa pauser. En sak som är kul med flytlina är att man ofta kan följa flugan under ytan ända in till båten, vilket är extra kul då man ofta ser hugget! För er som är sugna på gäddflugfiske så vet jag att vissa gäddflugfiskare (speciellt i USA & Kanada) använder det superfina flugspöt Gary Loomis Pro 4X 9′ #10 vilket är ett flugspö som klarar av alla stora gäddflugor galant! Spöt är verkligen jättefint (4-delat), och även jag är sugen på ett sådant flugspö för mitt egna gäddflugfiske i framtiden! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens (och vinterns & vårens) fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  –  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer