Där satt den, Alex första gädda

Ännu en dag på sjön med min grabb och hans kusin Alex. Målet va inställt på dropshot efter abborre men Alex första dropp för dagen blev nått helt annat . Han hade satt på en jigg som kanske inte var ämnad för abborre utan en Storm Seekershad. Han hann bara ner så satt jiggen i botten vilket han först trodde tills det började röra på sig. Nu började en fajt som han sen kommer att glömma. Yaseispöt som är till för lätt jiggfiske 7-28 gram såg stundtals ut som ett cykelhjul när gäddan gjorde tunga rusningar. Eftersom att vi inte hade nån tafs så va risken stor att den skulle bita av linan. Men efter några minuter så kom den upp till ytan och vi kunde håva den. Den var 105 cm lång och ca 9 kilo, efter några bilder av min grabb som fick agera fotograf så fick den simma tillbaka. Och det häftiga är att det var Alex första gädda!
Ha en fortsatt trevlig lördag!
Stefan IMG_6084.JPG

IMG_6085.JPG

IMG_6081.JPG

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström