En drömfisk idag

Äntligen kom jag ut på lite fiske , som jag skrivit innan så är detta året tokgalet för mig mycket att göra och lite tid. Jag tror att många känner igen sig och vi har ett gemensamt namn  : Tidsoptimister  …. känns det igen ?  Jaja idag kom jag ut en liten tur på havet i alla fall. Tänkte kolla om det fanns nån plattfisk hemma . Men döm av min förvåning  , när vi kommer ner till båten så visade det sig att UTTERN hade bestämt sig för att inviga den som   ”  TOALETT  ”  , shit happens  . Det är bara kul när det inträffar något sådant här , och jag skulle kunna kalla det för en skitsak. Jag får äntligen i ordning på allting och kastar loss för att köra båt i hela 3-4 minuter sedan är det dags att meta . Inga långa turer här inte . När jag metar efter plattfisk häruppe så agnar jag oftast med räka eftersom det är enkelt att anskaffa . Tacklet är en komposition  av slang-bitar och pärlor och själv använder jag ett tackel som består av släp + pilk eller sänke samt en upphängare , på linan på släpet varvar jag pärlor och slang och detta återkommer även på själva upphängar tafsen . En krok i lämplig storlek samt nylon lina som är ca: 0,40–0,45 mm. Just idag så använde jag en haspelutrustning  spöt är  ett Shimano Aernos och rullen en Shimano Biomaster  4000. Denna utrustningen har jag tidigare i år även fightat hälleflundra på och det var inga problem alls. Dessutom så har jag en flätlina som ger bästa kontakten vid napp. När det gäller val av utrustning för plattfisket eller pille mete  skall man inte ha för grova grejor , det tar bort all känsla för fisket man bedriver utan att man lär sig dimissionera utrustningen efter den fisk man vill fånga , alltså lite klenare spö och mindre rulle det är då tjusningen kommer när även dessa fiskar fightar mot dig .Hur gick fisket idag då ? Ja det blev ju   ”  bara  ” sandskäddor ……….mängder och stora  ett 10-tal över 800 gram . samt ett nytt PB. som kanske är uppe och nosar på det NORSKA rekordet , för att detta skall bli korrekt allting så får jag vänta till måndag med exakt vikt för regelverket säger att : potentiella rekord skall vägas på en köp och salg våg . Och jag kommer inte åt en sådan före måndag morgon. Men sandskäddan är drygt 46 cm. lång och enligt min Electro Samson så väger den …………typ 1190 gram. Norska rekorden , ja dom är två om detta pga. regelverket är ju på 1185 och 1192 gram. Så nu sover jag nog inte så bra denna helgen . Vi har tidigare haft stora sandskäddor på vågarna här på Söröya Bla:  Mikael ” är denna stor ” Puhakka som hade 1110gram . och även Christer  ” målarn ” Mårtesson 1145 gram.  det har säkert kommit upp större men inte anmälts. Oavsett så var det en kanondag på sjön innan regnet kom och vinden ökade. Vi får se kanske kommer jag ut en sväng i morgon också   ( tidsoptimist  ) . Jag skall tillägga att alla fiskar utan den största återutsattes igen .  UT OCH FISKA .IMG_2340 IMG_2353 IMG_2356 IMG_2372

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson