Mycket fisk nu

Idag blev jag väckt av svärsonen alldeles för tidigt  , jag jobbar ju sena lördag-nätter och då brukar jag sova en X-tra  timme på söndagen. Men han gjorde helt rätt , det var kanonväder för att fiska lite , ja ett par timmar här räcker oftast bra. Upp och på med kläder ner till båten och starta den, jag försöker ALLTID låta den gå en stund innan man ger sig ut på havet , den mår bara bra av detta . Jag har ett litet område som vi skulle testa idag , det ligger bara 3-4 distans från hamnen ( ca : 7 km )  och som vanligt skulle jag vilja säga så levererade det , på mindre än 2 timmars fiske hade vi fångat det vi ville ha eller vad sägs om : torsk 15 kg. – långa  ( inte så vanligt här  ) 3 kg. sej 8-9 kg.  och det var hur mycket som helst att se på lodet. När vi var nöjda körde vi in till ett ställe som är väldigt bra för Hälleflundra , vi tänkte lägga en halvtimme 45minuter på detta .  Ganska omgående så hugger det på Mikaels spö  också bär det iväg som bara det gör när en fin hälleflundra presenterar sig. Efter en stund så lugnar den ner sig och vi kan följa fisken på ekolodet  , när den är  ca. 8 meter ner rätar spöt ut sig och fisken var borta . Inga hårda ord eller svordomar i båten denna gång för vi vet ju att detta händer . En 10+ torsk nyper tag i min Storm jigg , färgvalet idag var glow-tiger och bordas omgående. Nä sa Mikael efter flera små kontakter med vad det nu kan vara , nu måste vi iland och rensa fisken så du kan öppna i tid. Ok sagt och gjort vi börjar att veva upp stormjiggarna så vackert med lite vevstopp och  hoppas på den där sista hugget som kan komma när som helst. När min stormjigg kommer nere i vattnet så kommer en hälleflundra simmande helt lugnt precis efter ända upp till ytan . Puls ? Ja det kan man säga . högg den ? nej men det är ju alltid lika spännande att se dom komma med upp. Stor ? 20 – 25 kg. kanske . Dom finns där för igår lånade några gäster min båt och hade aldrig fiskat hälleflundra innan , fick dom nån ? ja 3 st + flera förmodade hugg från hälle. Och givetvis fick dom fisken på en av mina stormjiggar. Blir det bara möjligt så skall jag satsa på hälleflundra i veckan , det är ju en spännande fisk att fånga . UT OCH FISKA  .  /  RalphIMG_2340

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson