Fin gäddmadam på Storms R.I.P Shad!

Nyligen hade jag fyra gäster i båten på gäddfiske, och bra gick det trots lite kinkiga gäddor! Gäddorna var inte riktigt i stöten, och dom klart flesta som vi landade satt dessutom ytligt krokade – vi skyller såklart på fullmånen!

Fiskeguidning och kundevent med Mikael Puhakka Hemsida: www.fishguide.seYes, nyligen hade vi en trevlig dag på sjön då vi körde gädda bland kobbar och skär. Jag hade fyra herrar i båten, och spinnfiske efter gädda var bokat! Vi började i ett fiskeområde där det ofta nappar bra (och fina madamer) men idag landade vi endast en enda gädda på just den fiskeplatsen vilket dock var en fin madam (lite smal) med en stor skalle hade hon, se bild! Betet var en Storm R.I.P Shad 20 cm i färgen silver/svart. Vi kämpade på, men hyfsat tröga var alla gäddorna då vi missade många fiskar, fisken bara nafsade i våra beten. På en het udde som alltid brukar leverera jättebra (ca 0,5  – 3 meter fiskevatten) hade vi dock ett bra fiske med många landade gäddor, inga jättar men ett kul och trevligt fiske var det. Efter grill-lunchen så åkte vi till ett helt nytt fiskeställe och fiskade på djupet istället bland betesfisken med Storm Doom Bell Vibe-E (den var het), liksom med Storms 20 cm R.I.P Shad jigg (den var också het) på ca 5-9 meters djup och ganska bra nappade det även där, men även där missade vi många gäddor – vi skyller såklart på månen som ofta spökar runt fullmåne! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka  0708-722 733  Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer