Gädda med elaka tänder!

Nyligen hade jag en skön dag på sjön med gäster då gäddfiske var bokat. Vi hade ett hyfsat trögt fiske tills vi hittade gäddorna, och där nappade det jättebra!

Fin gädda med www.fishguide.seNyligen körde vi gädda i skärgården, och bra gick det! Vi började dock med ett lite segt fiske i en vik med mycket sjögräs där det normalt nappar bra, men inte idag. Vi drog endast en enda gädda där trots flera stötar på våra beten, men en hyfsat fin sådan (ca 100 cm) blev det i varje fall! Gäddan såg lite lustig ut, med tänderna utanför munnen som en riktig krokodil (överköken var lite deformerad, se bild) men hugget var stenhårt! Bete: Storm Seeker Shad! Efter lunchen valde vi ett helt nytt fiskeområde, och ganska genast började det att hända saker då det började nappa mycket bättre än tidigare. Vi fick fläckvis jättebra med napp, och många gäddor som även klev av, men helt klart fanns det mycket mer fisk i området! Beten som vi fiskade bra med under dagen var Storm Seeker Shad, Storm Wild Tail (nytt bete till nästa år 2015) samt Rapala X-Rap Jointed Shad vilken är en mycket trevlig gädd och göswobbler! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns & vårens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733   Hemsida & Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer