Vinter 1.0

övrigt 014övrigt 013Premiär 2013 003

Äntligen !
Jag sniffar minusgrader runt knuten och det vita guldet närmar sig. Snart är det äntligen dags för isfiske.
Tänkte dela med mig av hur man sköter om sina funktionskläder. Vår sportfiskeklubb valde förra året Geoff Anderson Dozer 4 jacka och Urus 4 byxa. Har provat många betydligt dyrare skalplagg förut men Geoff Anderson visade sig vara en riktigt bra investering.
Vet att många testat kläderna och har inte hört någon som varit missnöjd.

Frågan är då hur du sköter om och tvättar dina kläder?
Oberoende av märke när det gäller funktionsplagg så vill jag påstå att jag är expert på detta område (tydligen min sambo oxå), så vi börjar från början.

1. Plaggen har ofta en bra impregnering från början så tvätta dom inte mer än nödvändigt.

2. Använd aldrig tvättmedel i pulverform och följ tvättråd för att behålla de vattenavisade och andasfunktionerna i plaggen.

3. Använd NIKWAX TECHWACH, tvätta i 30 grader och centrifugera INTE. Låt plagget ligga i sista sköljvattnet och använd för bövelen inte sköljmedel. Dropptorka!
Om ni inte vet hur man tömmer tvättmaskinen FÖLJ maskinens instruktioner.

4. Impregnera gärna plagget varannan tvätt med NIKWAX TX.DIRECT och dina kläder blir som nya. Kör samma procedur som vid tvätt. Dropptorka!

5. Följ alltid tvättråd på dina kläder och tvättmedel.

Kanske ett lite ovanligt inlägg här men ni kommer att ha stor glädje av era Geoff Anderson-plagg en lång tid framöver om ni följer mina råd.

Snart är jag på IS och mina kläder är nytvättade. Nästa gång kommer jag med lite tips hur ni ska hantera och sköta om er isborr för att den ska fungera och hålla optimalt i många säsonger.

Hae’t Gött o Hörs!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide