FishBrain AB drog gös, abborre och gäddor!

Nyligen hade jag årets sista fiskeguidning, och bra gick det! Vi körde vertikalfiske i snöstormen efter abborre, gädda och gös – och fick även alla tre arterna! Trots värsta barometerfallet och snöstorm så nappade gösen, liksom abborren och gäddan!

Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka sent i december! Hemsida: www.fishguide.se Yes, nyligen hade jag FishBrain AB med gäster från Japan och Costa Rica ombord i Silver Eaglebåten, och bra gick det! Fisken var mycket trög pga kallt vatten och kraftigt barometerfall i samband med värsta snöovädret på länge, men vi lyckades ändå landa alla tre arterna! Johan Attby lyckades bäst med sin fina gös (se bild), och Mr Taka från Japan (med blå mössan) drog största gäddan, Jens fick flest abborrar och Mr Moha från Costa Rica fick flest gäddor under fiskedagen – så alla var bäst på sitt sätt! Bästa fisket hade vi på mellan 6-12 meters djup där vi hittade all fisk, och så även betesfisken. Jiggarna som gav flest hugg var Storms Pro Minnow i silver/blå färg (likt nors eller löja), men även ”White-Pearl” gav fisk. Vi vertikalfiskade med Shimano Speedmaster 7-28 gram spöna, samt med Shimano Caenan 101 rullar, en jättebra spökombination till detta fisket för er som är sugna! Jag vill passa på att tipsa om Shimano Yasei 7-28 gram utan triggerfäste, en av mina riktiga storfavoriter för min egen del då man lätt kan välja mellan haspel eller multirulle! All fisk högg försiktigt, så det gällde att vara snabb med mothuggen, då flera av fiskarna satt mycket ytligt krokade! Vi tappade även ett gäng fiskar som inte högg bra, men detta hör såklart till en fisket! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka ”höstens” (det finns en del öppet vatten fortfarande – och nu är det Quintrexbåten som gäller), vinterns & vårens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Ps. FishBrain är en fiskeApp som hjälper sportfiskare att fånga mer och större fisk, och som sedan kan sedan skryta om detta för sina fiskevänner! FishBrain är enkelt ett socialt nätverk som gör att sportfiskare kan dela sina fiskeupplevelser med vänner via webben och mobila applikationer. Man kan få mängder med information om beten, arter, vatten etc – och i nuläget är det över 225.000 rapporterade fångster rapporterade, och det ökar hela tiden! Dessutom finns det över 650.000 användare av appen i Världen, varav ca 30.000 i Sverige, ganska imponerande måste jag säga! Appen startades i Sverige av drivna sportfiskare, mer info finner ni på: www.fishbrain.com.

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer