Mörkertider = Hälleflundra

Jag som trodde att havsfisket var över för min del i år på Söröya , skönt att det inte var så . Idag så blev det en mellandag i blåsten med snälla vindar som medgav ett fiske utan att man behövde jobba hårt med båten . Jag sitter ju med direkt rapporter hela tiden om hur yrkesfiskarna har det med sina fångster och i vilka områden som är aktuella för stunden . Och ett är säkert , det blir SKREI denna vintern också för dom har börjat landa bra med fisk nu gubbarna . Så jag tänkte mig ut och försöka fånga lite torsk att ta med till familjen hemma i Göteborg  , MEN så blev det ju inte för nyfiken som man är måste jag ju lägga en stund på en av fläckarna som kan leverera hälleflundra lite då och då , bara 20 minuter tänkte jag eftersom det mörknar rätt snabbt nu. Det visade sig vara väl investerade minutrar för tro det eller ej 1 st. fin torsk (  ca: 5-6 kg. ) + en massa smått som man sätter ut igen OCH  4 st. hälleflundror varav en var under 12 kg. resten var upp till 18 kg.  Som vanligt så fiskade jag med mitt TYRNOS stand up spö som efter 1 år i mina händer verkligen fått bekänna färg .Jag kan rekommendera detta spöt om man vill ha ett lite kortare spö med en underbar ryggrad , det är ju helt kanongött att fånga fisk med . TALICA 12 laddad med en 0,38 superlina sitter som vanligt på och den bara tickar och går som ett urverk från switzerland . Jag kan väl tilläga att all fisk kom inom en 90 minutersperiod , och att det kanske kommer en fin dag i morgon också vädermässigt. Då är det bara att säga om allt annat det fixar vi i morgon för idag skall jag på havet. Vad dom nappade på ? Ja det är ju lite kul detta , STORMS glow 385 gr. med en stinger + TRIGGER X , kom nu inte och säg att detta inte funkar för nu vet jag efter att smugit ett helt år med detta skulle jag kunna berätta kul grejor jag varit med om. Dessvärre så blev det inga kort tagna på fångsten så jag skall lägga ut nåt återspeglande i stället. Ut och fiska /  RalphSONY DSC

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson