Rapala X-Rap Subwalk gav dagens fisk

Nyligen hade jag ett kul kundevent med gäster på ett gäddfiske/havsöringsfiske. Vi drog 12 snabba gäddor före lunchen, och missade sedan 3 havsöringar på eftermiddagen. Rapala Super Shad Rap samt Rapala X-Rap Subwalk 15 fiskade jättebra på gäddan!

Fiskeguidning efter gädda med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.se Yes, nyligen hade jag lite kunder ombord på ett kul kundevent – och bra gick det! Vi började med ett gäddfiske och omgående började det att nappa bra för oss då vi drog 12 snabba gäddor under ca 2,5 timmars effektivt fiske, varav att vi även missade ett gäng gäddor som tappades eller bara stötte på våra beten. Två beten fiskade klart bäst för oss då vi fiskade mycket grunt denna fiskedagen, och det ena betet var den helt suveräna Rapala Super Shad Rap (flytande) vilken vi fiskade in alldeles under utan, och den gav klart flest napp/gäddor under den här fiskedagen. Vi hade även bra fiske med Rapala X-Rap Subwalk 15 (se bild med gädda/betet), vilken har ett grymt bra häng i vattnet! Med tanke på att vi fiskade en så pass kort stund med det sist nämnda betet så kändes den minst lika het som Super Shad Rap förövrigt! X-Rap Subwalk 15 är egentligen ett jerkbait, men det funkar även utmärkt att knycka in den med ett 9 fots haspelspön som nu! För er som inte provat Rapala Super Shad Rap så har den genom åren levererat mängder med storgäddor landet runt (bl.a. 18 kg + förrförra året för en ung sportfiskare), och Rapala X-Rap Subwalken har även den levererat mängder med fiskar genom åren, även 10 plussare åt många sportfiskare! Efter en skön lunch på klipporna så bytte vi taktik samt även fiskeutrustning, och gick över på havsöringsfiske istället. Det är ca 25 år sedan senast som jag fiskade havsöring bland skären och kobbarna i just det här fiskeområdet, så taggad var även jag då ”nya” fiskevatten alltid är en utmaning! Hur som helst så missade vi tyvärr tre havsöringar som inte ville bita tillräckligt hårt på våra beten, varvid dom slapp syna insidan av båten. Beterna som gav alla tre havsöringshuggen var Rapala BX Minnow 10 (en hyfsat långkastande wobbler som är perfekt för havsöring) i färgkombination FT, samt även missad havsöring på ett hemgjort skeddrag i en silver/röd färgkombination. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns & vårens fisketurer här redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  –  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

 

Comments

Kommentarer