Utvärdering 1.0

IMG_1833.JPG
Lördagens övningar på Gasjön i Venjan blev precis…en stor övning i att borra. Min inledning på säsongen går milt sagt väldigt trögt, kan dock glädja mig att man tydligen har förmågan numera att ge goda råd.

Både totalsegraren och tvåan hade aldrig varit på sjön förut men följde mina tips. Dags att fälla ut armbågarna snart och inte vara så snäll, nejdå min stil brukar hålla i längden.

Dock har starten bjudit på väldigt svårt fiske, små områden eller enstaka hål har gett topplaceringar. Så brukar sjöarna vara när isen är relativt nylagd och vattnet inte skiktat sig ännu.

IMG_1832.JPG

Nåja, dagen gav mig tillfälle att göra en första utvärdering av Rapala UR Evo GREEN. I början på säsongen är isen väldigt torr och hård för att sedan skifta till blöt på slutet och då kan det även bli s.k stöpis med flera lager vatten mellan isarna.
Direkt kan jag säga att Rapala är faktiskt ännu mer lättborrad än Mora Nova, som tävlingsfiskare vill man nog ha lite mer ”bett” då vi har mer bråttom genom isen. Klassar den dock som ett väldigt prisvärt alternativ gentemot Nova om man ägnar sig åt annat isfiske, vi får väl se om det kanske utvecklas Raceblad även till denna modell snart.

Kommer även prova Rapala längre fram vid besvärligare förhållanden, kan dock redan nu med bestämdhet säga att jag tror den kommer skära som smör i solsken. Måste också nämna att det numera finns adapter till Rapala som gör att man kan använda skruvdragare, kanon !

Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide