Skreifisket har startat på Söröya

ÄNTLIGEN , Ja äntligen efter alla stormar och  även orkaner som detta har ställt till med för både mig och massor av andra människor så var det dags för årets sjösättning av båten. Det är en natur-ramp  med massa snömodd och isigt , min nya Toyota Hilux är nästan lite tråkig att sjösätta med , det är så enkelt , den bara tuggar vare sig man skall i eller upp med andra ord en kanonbil . Ja som ni förstår så blev det en liten test av båten och sedan blev det en sväng ut till havs för yrkesfiskarna har börjat att landa skrei , vi måste pröva på själva också. Vi kör ut till ett klassiskt ställe och det är väl ca: 5 distans  . Väl på plats så ser vi lite markeringar på min garmin 5012 . Vi bestämmer oss för att göra ett släpp och jag lägger mig med back i maskin för strömmen drar hårt . Nästan samtidigt står vi med böjda spön och bara skrattar , japp det har börjat . Rätt vad det är så kommer det mer och mer markeringar på lodet , sedan blir det mycket på lodet och vi fångar skrei så högt som 25 under ytan och det är ju betydligt djupare till botten här . Mikael får på en fin fisk som stångar och sliter den är stor skrattar han tills linan brister , trist men det är fiske och det händer då och då. Själv har jag redan ett par 15-20 kgs fiskar i båten och är mer än nöjd.  Vi gjorde 2 stycken drifter på ca: 25 minuter vardera  och det resulterade i drygt 20  skreitorskar. Vi fiskade med  olika kombinationer av STORM-jiggar och dom funkade som vanligt helt kalasbra. Rullarna vi kör med är ju Shimanos Talica 10 2-speed laddade med flätlina och Shimano Beastmaster spön .  Äntligen har det börjat , om någon mot förmodan skulle vilja komma och pröva skreifisket på Söröya , tveka inte ta kontakt med mig så löser vi något . Ut och fiska   /  RalphOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson