Skreifiskepremiär på Söröya

Äntligen var det väder i ett par timmar som fungerade till FISKE ,  detta ju upptakten på årets fiskeäventyr så det är alltid kul att komma ut. Jag körde bort på en markering som ligger ganska nära men som brukar leverera. Det var mycket strö fisk att se så det var bara att börja jobba med utrustningen. Första släppet, fisk omgående, en mindre torsk på 7-8 kg gick på gott att spräcka nollan direkt. Det blev fisk på varje släpp och slutligen börjar stimmen dyka upp under båten, GARMIN lodet tecknar vackert i olika färger. Det är nu man vill hitta en större torsk  och oftast är det nu du har bäst chans till det. När man fiskar skrei och har dom här stora stimmen under båten då menar jag att man skall söka efter den stora skreien strax ovanför stimmet det har visat sig att merparten av dom största är tagna där. När du får på en torsk och inte tänker ta med den hem, då skall den behandlas med Respekt, när du ser den komma nere i djupet så rullar den nästan alltid vilket gör att man ser den långt ner sluta veva och låt den bubbla av sig det innebär att den tryckutjämnar och har en stor chans till en fortsatt lek. Visa respekt och varsamhet, en bild snabbt och låt fisken få simma tillbaka. Vi vill aldrig se döda eller halv döda fiskar som ligger i ytan och flyter. Utrustning då? Jag kör enbart med en SHIMANO TALIKA 12 och ett TYRNOS stand upp 30-50, som bete använder jag mig av STORMS jiggar och jag menar att det är ju en smaksak med färger bara man använder ROSA, skojar bara. Skreien på bilden väger nästan 22 kg och är en ok fisk Men det är fångat mer än dubbelt så stora härute på spö, ännu större av yrkesfiskare. Det blev en roman detta, sorry. /Ut och fiska. Ralph Sörvaer

image

image

image

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson